Вече бившето ръководство на  Булгаргаз не е защитавало обществения интерес,

...
Вече бившето ръководство на  Булгаргаз не е защитавало обществения интерес,
Коментари Харесай

Бившият борд на "Булгаргаз" е работил за частни интереси

Вече бившето управление на  " Булгаргаз " не е защитавало публичния интерес, разгласи министърът на енергетиката Александър Николов пред Нова тв.  По тази причина единствено за януари  цената на природния газ е скочила с 30% - а покачването е можело да бъде сведено до към 5 на сто.  Това са показали  инспекциите, назначени от министъра, и точно те са стимулирали освобождението на целия ръб на държавното дружество. " Твърдя, че управлението не е работило в интерес на " Булгаргаз " - вместо да се пази публичния интерес, се пази комерсиалния интерес. Чий е този интерес - ще се открива отсега нататък ", сподели Николов.

Той заяви, че газохранилището в Чирен не е цялостно и не е следено, както би трябвало. Ако през днешния ден Русия ни спре природния газ,  количествата ще стигнат за покриване на едномесечното ползване, само че има удостоверение за доставки от сътрудниците в Азербайджан, разясни министърът.

В момента БЕХ ревизира кои електоренергийни мощности са отвън строя и за какво ремонтите са отлагани.  Николов акцентира, че енергийната рецесия е рецесия за цяла Европа. " България с мощностите, с които разполага, балансира целия район. Ключово е да имаме положителни връзки с Гърция и с Румъния. Ако спрем износа на ток сега, Гърция ще пострада доста. Има правила, които би трябвало да се съблюдават дълготрайно. че износът на ток няма да се стопира и че изгодите от това да сме част от общия европейски пазар са повече в сравнение с негативите.  Цените на битовия пазар в Европа са доста по-високи, сподели още министър Николов.

 

Той заяви, че през идващите няколко месеца всички бюджетни организации ще минат в общ пул, тъй че до получават електрическа енергия на допустими и предвидими цени.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР